Новорічному балету бути: вистави "Лускунчика" розпочалися у Національній опері

Новорічному балету бути: вистави "Лускунчика" розпочалися у Національній опері

Фото: О. Орлова

Глядачі в захваті. Кажуть, скільки років не ходи, а все одно вражає.

Новорічний балет "Лускунчик" у Національній опері України був під питанням, через карантин, але вистави таки розпочалися.

Про те, чи багато охочих піти, як дотримуються карантинних норм і чим відрізняється звичайний "Лускунчик" від пандемійного, 23 грудня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Балет "Лускунчик" таки стартував цього року, хоч і в незвичному для Національної опери  режимі Вперше він буде не під живу музику. Тому що для музики Чайковського потрібно дуже багато музикантів, а через карантинні норми, вони не можуть сидіти в оркестровій ямі.

Продати квитків на кожну виставу можуть лише половину. Місця розташовані через два. І навіть якщо ви прийшли всією родиною, доведеться розсістися. Маски знімати не можна.

Декорації намальовані на тканині українською художницею Марією Левицькою. Зі сцени здаються справжніми.

За лаштунками фарбують, крутять і дуже квапляться. П'ятнадцятьом гримерам потрібно підготувати близько сорока артистів. Але, попри опіки на пальцях і купу роботи — тут усі раді події. Прима-балерина Анна  Муромцева без сліз  не може згадати цей рік.

Починаючи з особистих проблем і закінчуючи тим, що для артистів не виступати — просто неможливо.

На сцені Аня всі проблеми забуває. Щоби більше охочих могли подивитися балет, артисти дають дві вистави на день. Усі квитки зазвичай розлітаються за годину від старту продажу. Хоча починають їх продавати лише за тиждень до початку кожного концерту. Бо невідомо, які зміняться карантинні обмеження. На новорічну виставу між артистами за цей виступ боротьба.

У Національній опері розпочалися карантинні вистави "Лускунчика"

У Національній опері розпочалися карантинні вистави "Лускунчика"

Глядачі в захваті. Кажуть, скільки років не ходи, а все одно вражає.

Своєю чергою, театр імені Франка запрошує на виставу "Сірано де Бержерак". Лише 2 дні на сцені національного академічного драматичного театру імені Івана Франка прем`єра. Народні артисти України, зірки театральної сцени Олексій Богданович, Євген Нищук, Анжеліка Савченко та інші актори зіграють виставу — світовий бестселер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація