Спалах пішов на спад: у Китаї повідомили про лише три нові випадки зараження коронавірусом

Спалах пішов на спад: у Китаї повідомили про лише три нові випадки зараження коронавірусом

Фото: Associated Press

Усі пацієнти інфікувалися в Пекіні.

У середу, 1 липня, материковий Китай повідомив про всього три нові випадки активної форми COVID-19

Про це пише People's Daily, China із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Усі пацієнти заразилися у Пекіні, де нещодавно зафіксували новий спалах коронавірусу. Кількість інфікованих у китайській столиці в період від 11 до 30 червня зросла до 328.

Нагадаємо, що великий оптовий ринок "Сіньфаді", де зафіксували новий спалах, тимчасово закрили, а в столиці ввели обмежувальні заходи. Зокрема, кожен, хто виїжджає з Пекіна, повинен надати довідку про негативний тест на наявність коронавірусу.

Нині китайська столиця почала виписувати інфікованих від 11 червня пацієнтів. У Пекіні мешкають понад 20 мільйонів людей, однак, влада зараз зосереджена на перевірці груп високого ризику, зокрема працівників харчової промисловості. У місті провели понад 8,3 мільйона тестів на COVID-19.

Також через спалах на столичному ринку пів мільйона мешканців округу Аньсинь, розташованого в 150 кілометрах від Пекіна, перебувають на жорсткому карантині. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишається 421 пацієнт із активною формою COVID-19, стан сімох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще три безсимптомні випадки коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 534 людини. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Раніше у Китаї 11-мільйонне місто, розташоване неподалік від столиці, оголосило воєнний стан через спалах коронавірусу.

Як повідомлялося, епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на оптовому ринку "Сіньфаді" зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Нещодавно стало відомо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Водночас для з'ясування походження інфекції до КНР наступного тижня планує вирушити місія ВООЗ.

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Раніше у китайському Ухані на коронавірус перевірили 10 мільйонів людей. Позитивний результат тесту спостерігали лише у 300 випадках: в усіх пацієнтів хвороба проходила безсимптомно. Водночас у 1 174 людей, котрі були контактними особами заражених, захворювання не підтвердили.

Коронавірусна пандемія: Європа відкриває кордони, а у Китаї знайшли новий штам свинячого грипу

Коронавірусна пандемія: Європа відкриває кордони, а у Китаї знайшли новий штам свинячого грипу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація