Новий штам коронавірусу з Британії дістався ще однієї країни

Новий штам коронавірусу з Британії дістався ще однієї країни

Фото: Associated Press

У хворого не було симптомів коронавірусу.

Перший випадок зараження мутованим коронавірусом, про який повідомили у грудні у Британії, виявили на півночі Мексики. Хворий нещодавно був за кордоном.

Про це заявило Управління охорони здоров'я регіону.

Новий штам коронавірусу виявили у 56-річного британця, який приїхав до Мексики з Амстердама. Чоловік 29 грудня вилетів зі столиці Мехіко до мексиканського міста Матаморос, де в нього і діагностували вірус. Екіпаж і пасажири рейсу, які перебували з ним в одному салоні, протестували, результати виявилися негативними.

Як повідомляють ЗМІ, сам чоловік симптомів захворювання не мав. Його госпіталізували, а вихідними під'єднали до апарата ШВЛ.

До слова, у Мексиці від початку спалаху коронавірусу лабораторно підтверджено 1 524 039 випадків зараження, померли 133 706 інфікованих, а одужали 1 150 422 хворих.

Нагадаємо, 20 грудня Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VOC – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники. За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, вірус може бути на 70% більш заразним.  

У Великій Британії, зокрема, заявили, що новий штам коронавірусу, який наразі циркулює в деяких частинах країни, "вийшов з-під контролю". 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у неділю, 20 грудня, закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу у Британії його нового штаму. 

Досі невідома мутація: у Японії виявили новий штам коронавірусу

Досі невідома мутація: у Японії виявили новий штам коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація