Нові штрафи за неносіння маски: як діятимуть поліцейські щодо порушників

Нові штрафи за неносіння маски: як діятимуть поліцейські щодо порушників

Фото: УНІАН

Також впродовж вихідних поліцейські стежитимуть за дотриманням вимог карантину вихідного дня, передбаченого рішенням уряду.

Від суботи, 21 листопада, в Україні, у зв'язку із дією нових штрафів за порушення карантину, правоохоронці спочатку будуть робити порушникам зауваження – працюватимуть на профілактику. А у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника.

Про це у п'ятницю, 20 листопада, заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко під час селекторної наради із керівниками регіональних підрозділів поліції, передає пресслужба відомства.

"Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів. Але першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника", - роз’яснив він.

Крім того, за словами голови Нацполіції, у суботу та неділю поліцейські на території держави проводитимуть рейдові перевірки, аби проконтролювати дотримання суб’єктами господарювання рішення уряду щодо карантину вихідного дня.

Нагадаємо, що відповідно до ухваленого Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема - респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Депутати прийняли закон: штраф за знаходження у громадському транспорті та магазині без маски

Депутати прийняли закон: штраф за знаходження у громадському транспорті та магазині без маски

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація