Норвегія дужче посилює карантині обмеження через зростання захворюваності на коронавірус 

Норвегія дужче посилює карантині обмеження через зростання захворюваності на коронавірус 

Фото: Associated Press

Кількість інфікованих стрімко зростає у 40 муніципалітетах.

У Норвегії через зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 вирішили ще більше посилити карантинні обмеження, що були введені раніше.

Про це повідомила прем'єр-міністерка країни Ерна Сульберг, передає NRK.

Зазначається, що кількість інфікованих стрімко зростає у 40 муніципалітетах. Крім того, влада боїться спалаху COVID-19 після свят, а аткож розповсюдження британського штаму хвороби. 

Жорсткіші обмеження введуть у понеділок, 4 січня. Вони триватимуть щонайменшн до 18 січня. Зокрема, норму щодо обмеження продажу алкоголю після опівночі посилять і алкогольні напої не будуть продавати у кафе взагалі. До слова,  самі заклади залишаються відкритими.

Під час приватних святкових заходів може збиратися не більше п'яти осіб. Наразі діяла норма до 20 людей. Натомістьна публічних заходах в закритих приміщеннях разом можуть перебувати не більше десяти осіб. Утім, якщо присутні сидять на фіксованих місцях, то їх може бути максимум 200.

Навчання в університетах, коледжах і професійних училищах пропонують перевести у дистанційний формат. Від завтра торгові центри повинні регулювати кількість відвідувачів на своїй території, щоб вони могли дотримуватися дистанціїю.

Слід зауважити, що навіть у середині січня уряб буде переглядати ці обмеження з огляду на епідеміологічну ситуацію. До слова, жорсткі в порівнянні з рештою країни обмеження вже діють в Осло. У столиці заборонені всі громадські заходи та зустрічі за межами своїх будинків, закриті кінотеатри, театри, спортивні зали і басейни. Крмі того, від середини листопада 2020 року в ресторанах не продають алкоголь.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що в країні збираються посилити карантинні обмеження. За його словами, через появу нового штаму коронавірусу епідемія не йде на спад. А щодня в країні виявляють близько 50 тисяч нових хворих. Тим часом більша частина вже й так під жорстким локдауном. 

У Британії збираються посилити карантинні обмеження, а в Німеччині – подовжити чинні

У Британії збираються посилити карантинні обмеження, а в Німеччині – подовжити чинні

Повʼязані теми:

Наступна публікація