Низка країн повернулась до жорсткого карантину через погіршення ситуації із коронавірусом

Низка країн повернулась до жорсткого карантину через погіршення ситуації із коронавірусом

Фото: Associated Press

У більшості з них карантин було послаблено на початку літа.

З настанням осені низка країн знову повернулась до жорстких карантинних обмежень через погіршення епідеміологічної ситуації під час пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. У більшості з них карантин було послаблено на початку літа.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Міністерства охорони здоров'я України "Коронавірус_інфо".

Так, у Данії заборонили публічні заходи з понад 50 учасниками та обмежили години роботи закладів громадського харчування.

В Ізраїлі через погіршення епідеміологічної ситуації у 40 містах від 7 вересня запровадили "комендантську годину" від 19:00 до 05:00. Там о цій порі будуть зачинені всі підприємства і магазини, окрім життєво важливих.

З цієї ж причини у Чехії від 10 вересня носіння масок у закритих приміщеннях буде обов'язковим.

Нові карантинні обмеження анонсували і в Туреччині. По всій території країни у громадських місцях маски стали обов’язковими. Заборонено перевезення пасажирів стоячи у міських автобусах. Під забороною також концерти та подібні розваги у ресторанах, готелях та кафе після 24:00.

"Тим часом в Україні до 31 жовтня триває адаптивний карантин, що передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, одразу кілька країн Європи повідомили про нові спалахи коронавірусної хвороби COVID-19. У Чехії, Франції, Іспанії та Італії фіксують рекордно високу добову кількість нових випадків.

Інспекція ТСН: чи дотримуються за кордоном посилених карантинних обмежень

Інспекція ТСН: чи дотримуються за кордоном посилених карантинних обмежень

Повʼязані теми:

Наступна публікація