Ніякої політики – суто цифри: Степанов прокоментував нові карантинні правила в Україні

Ніякої політики – суто цифри: Степанов прокоментував нові карантинні правила в Україні

Фото: УНІАН

Водночас він зауважив, що місцеву владу регіонів, які відмовляються дотримуватися умов адаптивного карантину, чекатиме покарання.

Від 1 серпня в Україні діють нові правила адаптивного карантину. Про те, що змінилося за цей період та як влада реагуватиме на порушення вимог Кабміну, розповів в ефірі ТСН.19:30 міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Карантин став, на наше переконання, ще більш збалансованим, знайдений баланс між роботою економіки і здоров'ям громадян. Чітко визначені критерії, які показують динаміку розповсюдження коронавірусу. І виходячи з цих критеріїв, вже встановлюється новий рівень небезпеки: від зеленого до червоного. Жодної політики, як би хто не намагався її туди затягнути. Суто цифри, які показують рівень небезпеки в тому чи іншому регіоні. І коли ми говоримо, що той чи інший регіон віднесено до помаранчевої або червоної зони, ми чітко пояснюємо, чому саме так відбулось і що треба робити. Як тільки дозволяє ситуація, регіон одразу повертається назад. Більш того, якщо ситуація зберігається 5 і більше днів, тільки тоді ми говоримо про погіршення ситуації. Мені здається, що саме це є максимально об'єктивним", – заявив Степанов.

Водночас він зауважив, що місцеву владу регіонів, які відмовляються дотримуватися умов адаптивного карантину, чекатиме покарання.

"В нас є чітко відповідні ограни, які реагують на цю ситуацію. Це і Держспоживслужба, і Нацполіція і інші органи, які контролюють виконання умов карантину і рішень уряду так, як це передбачено законом. Як введення карантину покладається виключно на уряд, так і пом'якшення – так само на уряді. Задача МОЗ – попереджати розповсюдження інфекції і надавати медичну допомогу. І зробити все, щоб у нас не було колапсу щодо надання медичної допомоги", – додав міністр.

Раніше повідомлялося, що кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на майже 1000 нових випадків. Станом на 20:00 3 серпня відомо про 73158 хворих у країні. Кількість летальних випадків сягнула 1738. Кількість одужалих вже 39876.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація