Нікого не випускати, а впускати лише з тестами: Білорусь запроваджує жорсткий карантин

Нікого не випускати, а впускати лише з тестами: Білорусь запроваджує жорсткий карантин

Фото: Associated Press

Білорусь закриває наземний кордон на виїзд через стрімке поширення коронавирусу.

За десять днів Білорусь закриє всі наземні кордони та не випускатиме з країни своїх громадян, а також іноземців, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання. Це роблять ніби для того, щоб зупинити активне поширення нового коронавірусу COVID-19.

Відповідні зміни до постанови внесла Рада міністрів Білорусі, пише tut.by.

Обмеження на виїзд запроваджують на автодорожніх пунктах пропуску, пунктах спрощеного пропуску, пунктах пропуску на залізничних вокзалах (станціях) і річкових портах через державний кордон Білорусі.

Виїжджати з країни дозволено особам з дипломатичними і службовими паспортами, офіційним делегаціям, водіям міжнародних автоперевезень, екіпажам повітряних і морських суден, поїзним бригадам, тим, які їдуть у відрядження. До списку виїзних також потрапили особи, яким потрібно їхати за кордон на лікування; мають посвідку на проживаня в іншій країні; заробітчанам; студентам іноземних ВНЗ. Виїзд на роботу, навчання, а також особам, які мають посвідку на проживання в іншій країні, буде дозволено не частіше одного разу протягом шести місяців.

Водночас іноземцям, які приїжджають до Білорусі, потрібно буде мати негативний тест на COVID-19. ПЛР-тест повинен бути зроблений не пізніше трьох діб до дати перетину кордону.

Нагадаємо, в Білорусі від серпня тривають постійні мітинги та протести проти результатів президентських виборів. Владу в країні утримує вже 26 років Олександр Лукашенко. Через утиски, погрози, ув'язнення з країни вже втекло чимало опозиційно налаштованих білорусів.

Тортури в мінській поліції: в Литві розпочали розслідування в справі громадянина Білорусі

Тортури в мінській поліції: в Литві розпочали розслідування в справі громадянина Білорусі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація