Нідерланди заборонили авіарейси з Великої Британії після виявлення нового виду коронавірусу

Нідерланди заборонили авіарейси з Великої Британії після виявлення нового виду коронавірусу

Фото: Associated Press

Уряд рекомендує обмежити поїздки.

Відсьогодні, 20 грудня, Нідерланди заборонили авіарейси, які перевозять пасажирів з Великої Британії. Це пов'язано з виявлений новим штамом коронавірусу

Про це говориться на офіційному сайті уряду Нідерландів.

Заборона діятиме до 1 січня. Також вирішують питання щодо інших видів транспорту. На початку грудня під час відбору проб у країні виявили той самий новий вид вірусу, що й у Великої Британії.

"Національний інститут громадського здоров'я та навколишнього середовища розглянув рекомендації щодо подорожей для людей, які прибувають до Нідерландів із Великої Британії. Очікуючи подальших деталей та більшої ясності щодо ситуації у Сполученому Королівстві, НІГЗ вирішив, що ризик введення нового вірусного штаму до Нідерландів повинен бути максимально мінімізований шляхом обмеження або регулювання поїздок", - написали на сайті.

Припинити авіаперевезення Нідерланди вирішили після того, як прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що новий штам коронавірусу на 70% більш інфекційним.

Джонсон також заявив, що Лондон та південно-східна Англія, які зараз перебувають на найвищому рівні трирівневої системи правил карантину, тепер будуть на четвертому.

Нагадаємо, у зв'язку з новий штамом COVID-19 всесвітня організація охорони здоров'я почала тісну співпрацю з Велокою Британією. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація