Нестача медиків для лікування хворих із коронавірусом може стати проблемою — Степанов

Нестача медиків для лікування хворих із коронавірусом може стати проблемою — Степанов

Фото: УНІАН

У регіонах також напружена ситуація з місцями у медзакладах.

Нестача медиків, які лікують хворих на коронавірус, може стати проблемою для медичної системи України.

Про це у Сніданку з 1+1 розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

"Одна з проблем — це забезпеченість медичними фахівцями. Ми можемо скільки завгодно закупити, наприклад, кисневих апаратів. Але треба, щоб хтось надавав цю допомогу. Нестача медиків може стати проблемою. Поки що критичності немає. Такого, щоб не вистачало десь лікарів, наразі немає", — розповів очільник МОЗ. 

За його словами, ситуація з місцями у медичних закладах для інфікованих напружена. Наразі понад 37 тисяч ліжкок готові, трохи менш як 20 тисяч зайняті. Майже 15 тисяч ліжок мають підведений кисень. 

"Ми не можемо всі місця у лікарнях віддати для інфікованих коронавірусом, адже є багато пацієнтів з іншими хворобами. Саме тому, як варіант, виникло створення тимчасових госпіталів. Передусім, ідеться про великі міста, міста-мільйонники", — каже Степанов.

Максим Степанов про ситуацію із заповненістю лікарень, тестами на ковід та швидкими

Максим Степанов про ситуацію із заповненістю лікарень, тестами на ковід та швидкими

Він також зауважує, що краще забезпечити необхідним обладнанням інші заклади, де можуть лікувати хворих. Наприклад, Інститут пульмонології Національної академії медичних наук. За його словами, там є фахівці й науковці, які здатні надати необхідну допомогу. 

Очільник МОЗ також повідомив, що планують збільшити кількість автомобілів швидкої допомоги, призначених для "коронавірусних" викликів.

Як повідомлялося, раніше ТСН.ua писала про те, що в Одеській області через різке зростання кількості тяжких хворих на коронавірус не вистачає місць у лікарнях для госпіталізації нових пацієнтів.  Одеські лабораторії, скаржаться містяни, опрацьовують результати тестів на COVID-19 із запізненням, а опорна лікарня відмовляється приймати без позитивного тесту, попри симптоми коронавірусу, і пацієнтам доводиться втрачати дорогоцінний час у сортувальних лікарнях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація