Неоднозначна заява Степанова: міністр культури заявив, що проти подовження локдауну після 24 січня

Неоднозначна заява Степанова: міністр культури заявив, що проти подовження локдауну після 24 січня

Фото: УНІАН

Ткаченко звернувся до Степанова стосовно його нещодавньої заяви.

Нещодавня заява міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо необхідності подовження посиленого карантину спантеличила Мережу (йшлося про те, що обмеження не слід переривати до 24 січня. — Ред.)

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, якщо в Україні захочуть подовжити жорсткий карантин після 24 січня, вони таку ініціативу не підтримуватимуть. 

Про це заявив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко у Telegram

"Жорсткий карантин почався лише п’ять днів тому. А Максим Степанов вже виступив із заявою подовжити локдаун в Україні після 24 січня. Перед тим, як приймати такі рішення, хочу запитати у колеги – чи не зарано із висновками? 

Хотілося б побачити конкретні факти, що є підставою для цього. Бо інакше це стане вирішальним ударом по сфері культури та креативним індустріям, які, я наголошую, суворо дотримуються вимог обмежень. Так і загалом ударом по всьому малому й середньому бізнесу. Якщо таку дискусію буде піднято в уряді, за таких умов – МКІП її не підтримає", — написав Ткаченко. 

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що потрібно продовжувати локдаун в Україні щонайменше до 24 січня. Очільник МОЗ переконаний, що для такого рішення є всі підстави. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація