Небо знову доступне: в Україні відсьогодні відновлюється авіасполучення

Небо знову доступне: в Україні відсьогодні відновлюється авіасполучення

Фото: www.facebook.com/pg/airportboryspil

Перші пасажири полетять уже сьогодні, але лише по Україні.

У п'ятницю, 5 червня, авіасполучення в Україні почне відновлюватися, а регулярні рейси розлетяться в межах України.

А від 15-го червня з України можна буде вилетіти за кордон. Як українців прийматимуть в іноземних країнах, досліджував "Спецкор" на 2+2

Міжнародний аеропорт Києва до карантину щодня відправляв і приймав не менше 5 тисяч пасажирів. Тепер же, за словами керівника аеровокзалу Олега Левченка, перші пасажири, у масках та рукавичках, з'являться тут не раніше середини червня.

"У нас заявлений один рейс на 15 число і вже до 10 рейсів на 16 число, але ці рейси, вони в динаміці й потрібно відслідковувати розклад. Ми хочемо сподіватися, що вони полетять", - каже Левченко, й додає, що коли авіасполучення в Україні відновиться, літаки з пасажирами полетять лише до тих регіонів, де сприятлива епідситуація.

На старт авіасполучення з нетерпінням очікує пані Ірена Шатінська, яка об'їздила вже 70 країн. Нині вона мала б подорожувати Африкою, і хотіла здійснити мрію - побачити острів Мадагаскар. Цьому завадив карантин.

"Моя валіза стоїть спакована від початку карантину. І чекає. Як тільки буде дано сигнал, що "можна", я з сім’єю не чекатиму жодного дня", - запевняє мандрівниця. 

Небо знову доступне: в Україні відновлюється авіасполучення

Небо знову доступне: в Україні відновлюється авіасполучення

Перші пасажири полетять уже сьогодні, але лише по Україні, розповідає міністр інфраструктури. Міжнародні рейси варто очікувати від 15-го червня. Нині при поверненні в Україну з-за кордону авіапасажири повинні перебувати у самоізоляції два тижні. Владислав Криклій сподівається, що обсервацію замінять тестами.

"Тобто, якщо доступні швидкі, які протягом 2-3 годин дають результат, то по приїзду очікуєш і отримуєш негативний результат, і ти можеш спокійно їхати", - зауважує міністр.

Гендиректор однієї з українських авіакомпаній Володимир Каменчук налаштований на позитив, адже, за його словами, люди хочуть літати: "Завтра будемо виконувати один рейс на Дніпро".

Через коронавірус годувати на борту не будуть, лише розноситимуть напої в одноразовому посуді, й у всіх на летовищах перевірятимуть температуру.

"Буде такий порядок: на вході в аеропорт будуть заміряти температуру, і також температуру перед виходом на борт. І обов'язково маска протягом всього перебування: від входу в аеропорт і до виходу з аеропорту", - продовжує Каменчук.

Втім запуск в Україні міжнародних авіаперевезень від15 червня не означає, що сполучення поновиться так само, як і до пандемії, адже кожна країна тепер має свої обмеження.

"Ми спілкувалися із Грузією, спілкувалися із Грецією, із Польщею. Якщо говорити за Європу, це півтора десятка країн, ми, єдине, що зараз там це все аналізуємо з точки зору тих обмежень, які мають діяти при в'їзді до тієї чи іншої країни", - додає Владислав Криклій.

Туреччина відкриває свої аеропорти для туристів з України 15-го червня, а Грузія - 1 липня. 

Нагадаємо, що перші два рейси 5 червня заплановані з Києва до Одеси та Дніпра. Однак пасажири мусять дотримуватися нових правил безпеки і поведінки в аеропорту. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація