Не жорсткий карантин: академік розповів, що може спинити коронавірус в Україні

Не жорсткий карантин: академік розповів, що може спинити коронавірус в Україні

Фото: УНІАН

Сергій Комісаренко вважає, що всім українцям потрібно носити маски і дотримуватися фізичної дистанції.

Коронавірус в Україні може зупинити елементарне дотриманням протиепідемічних норм. Тоді як жорсткий карантин навряд чи впорається з COVID-19.

Про це академік НАНУ, голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки і оборони України Сергій Комісаренко розповів "Україна 24".

"Я боюся, що таким чином (жорстким карантином, - Ред.) перемогти коронавірус не можна. Думаю, що ніхто в це навіть не вірить. Що можна зробити й потрібно робити - це зменшити кількість людей, які інфікуються", - вважає Комісаренко.

Академік заявив, що "проти суворого карантину, проти того, щоб люди не ходили на роботу".

"Але, як фахівець, вважаю, що потрібно обов'язково дотримуватися тих норм, які добре нам всім відомі, але не всі їх дотримуються - маски, фізичне дистанціювання, миття рук", - сказав Сергій Комісаренко.

Водночас академік схвалив рішення уряду про запровадження в Україні карантину вихідного дня.

"В інших країнах вважається, що кількість людей, які інфікуються, після карантину вихідного дня або навіть тижня суттєво зменшується, тобто це працює на користь здоров'я і життя людей", - сказав він.

Нагадаємо, раніше директор Інституту серця, заслужений лікар України Борис Тодуров закликав українців носити маски та за можливості уникати метро і іншого транспорту. За його словами, хворих із коронавірусом уже нікуди класти

Карантин вихідного дня: як за кордоном стримують розповсюдження коронавірусу

Карантин вихідного дня: як за кордоном стримують розповсюдження коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація