"Не завдає значної шкоди": у Великій Британії розповіли, як коронавірус впливає на дітей

"Не завдає значної шкоди": у Великій Британії розповіли, як коронавірус впливає на дітей

Фото: Associated Press

Дослідники вивчили дані 651 пацієнта від 0 до 19 років.

У дітей та молоді найчастіше спостерігають легкий перебіг захворювання на COVID-19, а пов'язані з коронавірусом летальні випадки серед малолітніх фіксують надзвичайно рідко.

До таких висновків дійшли дослідники з Великої Британії, повідомляє The Guardian.

Експерти проаналізували перебіг COVID-19 у пацієнтів 138 британських медзакладів і дійшли до висновку, що серед госпіталізованих показник дітей складає менше 1 відсотка. Шестеро з них померли, однак, наголошується, що усі вони ще до інфікування коронавірусом страждали від серйозних захворювань або мали розлади здоров'я.

"Ми можемо бути впевнені, що COVID-19 сам собою не завдає дітям значної шкоди", - сказав автор дослідження професор Ліверпульського університету Малкольм Семпл.

Глобальні дані про поширення пандемії коронавірусу свідчать, що діти та молодь становлять лише від 1 до 2 відсотків випадків зараження в усьому світі. У більшості неповнолітніх хвороба протікає легко або взагалі безсимптомно.

Команда Семпла вивчила дані 651 дитини від 0 до 19 років. Вони були госпіталізовані у період від 17 січня до 3 липня.

"Шестеро дітей, які померли, мали глибоку супутню патологію, і це вражаюче низький рівень смертності порівняно з 27% в усіх вікових групах (від 0 до 106 років) пацієнтів із COVID-19, госпіталізованих у тому ж часовому проміжку", - йдеться у повідомленні.

Водночас, дослідники наголосили, що у декого з дітей, окрім типових лихоманки, задишки та кашлю, спостерігали інші симптоми коронавірусу, зокрема біль у горлі, нудоту, блювоту, біль у животі, діарею та висип.

Раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров'я мільйонів людей в усьому світі. 

Наслідки недуги: коронавірус у дітей може спровокувати іншу хворобу

Наслідки недуги: коронавірус у дітей може спровокувати іншу хворобу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація