Трамп спрогнозував строк появи вакцини від коронавірусу для всього населення США, "за винятком Нью-Йорка"

Трамп спрогнозував строк появи вакцини від коронавірусу для всього населення США, "за винятком Нью-Йорка"

Фото: Pexels

Президент США анонсував завершення клінічних випробувань одразу чотирьох вакцин від коронавірусу.

У США вакцина компанії Pfizer від нового типу коронавірусу COVID-19 з'явиться в широкому доступі для всіх штатів, за винятком Нью-Йорка, у квітні 2021 року. 

Відповідний прогноз американський президент Дональд Трамп озвучив під час брифінгу в Білому домі.

"Уже в квітні вакцина стане доступною для всього населення, за винятком штату Нью-Йорк", - сказав голова держави, заявивши, що губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо нібито "не хоче поспішати з вакциною", оскільки не довіряє Білому дому та адміністрації Трампа.

Американський очільник додав, що ефективність вакцини сягати "90 та більше відсотків" та одразу після появи буде надана робітникам, людям похилого віку та американцям із групи високого ризику. 

Також, за словами Трампа, у найближчі тижні очікується завершення клінічних випробувань ще трьох потенційних вакцин від COVID-19.

Водночас, як пише CNBC, Куомо відреагував на заяву президента наступними словами: "Жодне з того, що він сказав, не відповідає дійсності. Сюрприз, сюрприз".

Нещодавно американський фармацевтичний гігант Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech заявив про проміжне успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини від коронавірусу.

Компанії переконують, що їхня вакцина показує 90% ефективності. Результати, кажуть, виявилися набагато кращими, ніж більшість експертів сподівалася.

Якщо Управління з контролю за продуктами та ліками США схвалить препарат, то він стане першою дозволеною до масового використання РНК-вакциною в історії. 

Людство за крок до створення вакцини від коронавірусу – "Секретні матеріали"

Людство за крок до створення вакцини від коронавірусу – "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація