"Не через вибори": у МОЗ прогнозують зростання випадків коронавірусу

"Не через вибори": у МОЗ прогнозують зростання випадків коронавірусу

Фото: Associated Press

У міністерстві кажуть — всі протиепідемічні норми під час виборчого процесу виконувалися.

Найближчим часом в Україні очікується зростання випадків коронавірусної інфекції. Утім, це не пов'язано з проведенням місцевих виборів.

Про це виконувач обов'язків генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив у коментарі РБК-Україна.

Він зазначив, що під час виборів на виборчих дільницях виконувалися всі рекомендації МОЗ.

"Вибори — це, звичайно ризикована операція. Велика кількість людей, які контактують між собою, але всі норми, всі рекомендації МОЗ суворо виконувалися. Тому, я не думаю, що спалах буде пов'язаний з виборами", — сказав Кузін.

Проте, за його словами, в цілому в Україні спостерігається тенденція до збільшення випадків захворювання COVID-19.

"Будемо очікувати прогнозованого зростання, але це не пов'язано безпосередньо з виборчим процесом", — впевнений Кузін.

У МОЗ повідомили, що поки не планують переглядати критерії прогнозування.

"У нас кілька груп прогнозування: одна в Київській школі економіки, інша в НАН, є інститут математики та прогнозування, є кілька ініціативних груп вчених. І ця інформація стікається як у Центр громадського здоров'я, так і в МОЗ, і, як правило, за аналізу декількох джерел інформації ми будемо обговорювати ризики", — додав Кузін.

Нагадаємо, раніше головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук заявила, що після виборів епідеміологічна ситуація з коронавірусом може таки погіршитися. Адже голосувати, за її словами, ймовірно, приходили як безсимптомні носії, так і ті, хто знає про свій COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація