"Наші лікарні стали інфекційними": у Харкові створять додаткові місця для хворих на коронавірус

"Наші лікарні стали інфекційними": у Харкові створять додаткові місця для хворих на коронавірус

Фото: Роман Балук

Деякі лікарні вже переповнені хворими на COVID-19.

У лікарнях Харкова у зв'язку зі зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 планують додатково створити 290 місць для інфікованих.

Про це у середу, 9 вересня, повідомила заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Так, 180 нових ліжок створять у лікарні №25, у лікарні №18 — 50, в лікарні №17 — 60.

Без урахування кількості ліжок, відкритих у лікувальних установах першої лінії боротьби з COVID-19 раніше: у лікарні №13 було відкрито 100 ліжкомісць, лікарні №17 — 120 ліжок, у пологовому будинку №2 є місця, але ці лікарні вже переповнені.

У лікарні №17 наразі проходять лікування 128 хворих.

"Перед нами стояло завдання — приймати на доліковування хворих, у яких негативний ПЛР-тест і важкий стан після перенесеного коронавірусу, але в наші лікарні почали надходити пацієнти з COVID-19, коли в інфекційній лікарні не було можливості їх прийняти. Тому сьогодні у нас ситуація "50 на 50", тобто наші лікарні стали інфекційними", — повідомила Горбунова-Рубан.

За її словами, міським лікарням потрібні фахівці — анестезіологи й терапевти. Крім того, до нових ліжкомісць необхідно підвести кисень.

Нагадаємо, що у середу, 9 вересня, в Україні зафіксували 2 551 новий випадок COVID-19, а також 45 смертей (усього 2 979) та 1 157 осіб, які одужали (від початку пандемії 64 703). У Харківській області — 11 493 (+291).

У харківській інфекційній лікарні не вистачає ліжок для хворих на коронавірус

У харківській інфекційній лікарні не вистачає ліжок для хворих на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація