"Наш шанс повернутися до звичного життя": Шмигаль розповів про пріоритети під час вибору вакцин від коронавірусу

"Наш шанс повернутися до звичного життя": Шмигаль розповів про пріоритети під час вибору вакцин від коронавірусу

Фото: Associated Press

Медиків планують вакцинувати першими в Україні.

Вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться з медичних працівників. Водночас МОЗ має забезпечити доступ до безпечної вакцини всім категоріям громадян до кінця 2021 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Facebook.

Прем'єр нагадав, що у межах COVAX вже найближчим часом до України надійде 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech. Також планується, що наприкінці лютого почнуться поставки 2,2 млн доз вакцини від компанії AstraZeneca.

Але, як наголосив Шмигаль, важливо не лише якнайшвидше розпочати масову вакцинацію, а щоб це був саме безпечний препарат, який пройшов всі стадії клінічних випробувань та був затверджений в інших розвинених країнах.

"Ця вакцина (AstraZeneca. - ред.) довела свою ефективність та отримала підтвердження якості від Європейського агентства з лікарських засобів. Загальний розмір поставок вакцини від AstraZeneca може скласти до 3,7 млн доз із терміном поставки до кінця ІІ кварталу 2021 року. Паралельно із контрактом в межах COVAX та контрактом із Sinovac у розмірі 1,9 млн доз, уряд веде перемовини й з іншими компаніями, про результати яких буде повідомлено незабаром", - написав прем'єр.

Крім того, він додав, що уряд доручив МОЗ до кінця 2021 року забезпечити доступ до вакцини всім без винятків категоріям громадян.

"Проведення безпечної вакцинації – це наш шанс повернутися до більш звичного життя вже наступного року, а тому відповідна кампанії залишається одним із ключових пріоритетів уряду цьогоріч", - висловився Шмигаль.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні буде проводитися на двох платформах. Йдеться про пункти щеплень, а також мобільні бригади.

Степанов озвучив графік вакцинації в Україні: коли відбудуться перші щеплення

Степанов озвучив графік вакцинації в Україні: коли відбудуться перші щеплення

Повʼязані теми:

Наступна публікація