Нам може не вистачити лікарів: Степанов розповів про боротьбу з covid-19 

Нам може не вистачити лікарів: Степанов розповів про боротьбу з covid-19 

За його словами, інші хвороби нікуди не поділись під час пандемії.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що в Україні може не вистачити лікарів для боротьби з коронавірусною інфекцією. Про це він заявив під час Години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради.

Степанов пояснив, що стратегія боротьби з коронавірусом має дві складові: перша стосується запровадження і дотримання правил, які допомагають убезпечити людей, а друга - це процес лікування хворих, яка зосереджена, зокрема на удосконаленні схем лікування та наявності необхідного обладнання.

"Хоч зараз у нас 35 тисяч ліжкомісць (для хворих на COVID-19 - ред.), ми можемо зіткнутися із ситуацією, коли банально не вистачить лікарів. Ми не можемо зняти всіх лікарів з їхніх прямих обов`язків і поставити боротися з COVID-19. Адже пандемія коронавірусу не скасувала ні онкологію, ні серцево-судинні захворювання, ні будь-які інші. COVID тільки ускладнив цю ситуацію", - зазначив він.

Нагадаємо, в Україні 4 вересня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 130 951. За останню добу зафіксували 2 723 нових випадки.

У Польщі застрягли українці, хворі на коронавірус

У Польщі застрягли українці, хворі на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація