Надзвичайно швидко поширюється: у Британії виявили тисячу випадків нового різновиду коронавірусу

Надзвичайно швидко поширюється: у Британії виявили тисячу випадків нового різновиду коронавірусу

Фото: Associated Press

Новий різновид COVID-19 швидко поширюється у Британії.

Новий різновид коронавірусу, який, імовірно, може поширюватися швидше, аніж зафіксований наразі, виявили на південному сході Англії. Лондон вже сповістив ВООЗ про виявлення нового різновиду COVID-19.

Про це повідомив очільник міністра охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок, пишуть Sky News та The Guardian.

За даними очільника МОЗ країни, у Британії виявлено вже понад тисячу випадків зараження саме цим коронавірусом в 60 різних районах на півдні Англії. Крім того, він прогнозує, що кількість хворих зростатиме. Інформацію передали до Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Ми ідентифікували новий різновид коронавірусу. Це може пояснити швидке поширення (вірусу. — Ред.) на південному сході Англії... Ми наразі ідентифікували понад тисячу випадків із цим різновидом, головним чином на півдні Англії", — сказав він.

Британський міністр додав, що наразі немає даних, які вказували б, що новий варіант інфекції викликає важчу форму захворювання або не реагує на вакцину.

Своєю чергою, у ВООЗ вже відреагували на цю інформацію й сказали, що подібні мутації досить поширені.

"Така еволюція й мутації насправді досить поширені. Питання, яке ми ставили зовсім недавно з варіантами норок у Данії і попередніми варіантами, полягає в наступному: чи робить це вірус більш серйозним? Це дозволяє вірусу легше передаватися? Це якось заважає діагностиці? Чи буде це якимось чином впливати на ефективність вакцини? Жодне з цих питань ще не вирішено", — прокоментував представник ВООЗ.

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. Вакцинація населення стартувала 8 грудня.

У вакцинації беруть участь передусім люди з груп ризику. Зокрема, такими вважають працівників і мешканців будинків для літніх, медиків і людей старших за 80 років. Про те, наскільки ефективна вакцина, як довго протримається імунітет і чи подіє на літніх та більш вразливих людей — читайте у матеріалі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація