"Набридло все, проблема штучна": які настрої українців щодо коронавірусу

"Набридло все, проблема штучна": які настрої українців щодо коронавірусу

Фото: ТСН

Більшість українців цього літа відпочиватиме вдома, ігноруючи карантинні правила.

Цього тижня був світовий антирекорд захворюваності на коронавірус COVID-19. За добу захворіло чверть мільйона людей. В Україні хворих вже 48,5 тис. Європа почала закривати на карантин міста. В "червоній зоні" і Україна. Шенгенська зона українських туристів до себе не пускає. Полетіти на відпочинок українці можуть лише в п'ять країн.

Більшість українців цього літа відпочиватиме вдома, ігноруючи карантинні правила. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Так, в одному з найулюбленіших місць відпочинку киян немає ніяких дистанцій, масок чи рукавичок. Кияни відверто ігнорують правила захисту при тому, що Київ тепер лідер за кількістю хворих.

"Штучно, штучно створена проблема  - розумієте? Набридло все, гидотно", - каже жінка.

"Помирали від інсульту, а ставили коронавірус. Всі без масок, зайдіть в метро - через одного всі опускають ті маски, куди б не зайти всі без масок, в кафе, не має масок, не має дистанцій, для чого це", - додає інша жінка.

А за зауваження тепер можна потрапити в бійку. У Києві водійка тролейбуса накинулася на пасажира. Бо той зробив їй зауваження з приводу маски.

У багатьох містах через ріст захворюваності цього тижня заборонили працювати після 10-ї вечора.

Київська влада посилила епідеміологічні заходи. Після 22:00 всі розважальні заклади працювати не мають права, але заборону всі ігнорують. Тротуари вщерть заповнені людьми, відкриті тераси також. Про те, що заклади планують зачинятися, не нагадує ніщо.

Гуляння у нічних клубах в розпалі. В ніч проти суботи в центрі столиці відпочинок у заборонений час завершився стріляниною та різаниною.

Також цього тижня після тривалої перерви в 111 днів українцям дозволили відвідувати кінотеатри. Парам дозволяють сидіти разом. Квитки не подорожчали. Але зали практично порожні. За перший день роботи в цей столичний кінотеатр прийшла всього сотня глядачів, раніше приймали вшестеро більше.

Коронавірус не вщухає: які настрої в українців в умовах пандемії

Коронавірус не вщухає: які настрої в українців в умовах пандемії

Лікарі ж застерігають, що у погоні за емоціями не варто розслаблятися. У зв’язку зі зростанням кількості хворих у регіонах почали розгортати лікарні другої та третьої хвилі. Показник захворюваності зріс до 58 осіб на 100 тисяч населення. Межа тотального закриття всього 60 хворих. А це означає, що Україна за крок від повторного домашнього арешту для всієї держави.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація