На Кіпрі заявили про перші випадки нового штаму коронавірусу з Великої Британії

На Кіпрі заявили про перші випадки нового штаму коронавірусу з Великої Британії

Фото: Associated Press

12 мандрівників отримали позитивний результат тесту на "VOC 202012/01".

У неділю, 3 січня, на Кіпрі вперше зафіксували випадки нового штаму COVID-19, виявленого у Великій Британії.

Про це із посиланням на Міністерство охорони здоров'я повідомляє Cyprus Mail.

Зазначається, що на наявність мутованого коронавірусу перевірили 19 людей, які прибули до країни з Великої Британії у період від 6 до 20 грудня. Із них 12 мандрівників отримали позитивний результат тесту на "VOC 202012/01".

Дослідження проводив Інститут неврології та генетики в межах програми, розробленої Європейським центром з профілактики та контролю захворювань (ECDC).

За даними МОЗ Кіпру, новий варіант COVID-19 пов'язаний зі збільшенням вірусного навантаження, більш швидким розповсюдженням інфекції та вищим рівнем передачі. Вважають, що це, принаймні частково, пояснює збільшення кількості нових пацієнтів та госпіталізацій у Європі.

Тим часом ECDC закликає неухильно дотримуватися заходів індивідуального захисту та посилювати перевірку працездатного населення.

Як повідомлялося, 20 грудня Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VOC – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники. За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, вірус може бути на 70% більш заразним. 

Британські вчені вважають, що новий штам COVID-19 "VOC 202012/01" є на 56% більш заразним за попередників, і в наступному році він може призвести до збільшення показника госпіталізацій та смертей. 

У коментарі ТСН.ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці

У Британії збираються посилити карантинні обмеження, а в Німеччині – подовжити чинні

У Британії збираються посилити карантинні обмеження, а в Німеччині – подовжити чинні

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація