На Кіпрі через різкий стрибок заражень коронавірусом у двох районах запровадили жорсткий локдаун

На Кіпрі через різкий стрибок заражень коронавірусом у двох районах запровадили жорсткий локдаун

Фото: Associated Press

За шість тижнів кількість інфікувань у Лімасолі та Пафосі зросла з 28% до 70%.

У четвер, 12 листопада, на території двох районів Кіпру, а саме в Лімасолі та Пафосі, почнуть діяти нові карантинні обмеження, пов'язані із прискоренням пандемії COVID-19.

Про це напередодні повідомив міністр охорони здоров’я країни Константінос Іоанну, пише The Associated Press.

Зазначається, що впродовж шістьох останніх тижнів кількість інфікувань у Лімасолі та Пафосі зросла з 28% до 70% середнього показника по країні, тоді як дві третини госпіталізованих пацієнтів з COVID-19, які зараз отримують лікування, є жителями цих районів.

У зв'язку із цим, від сьогодні й о 30-го листопада на вказаних територіях закриються бари та ресторани, а громадянам заборонять виходити на вулицю без суттєвих причин.

З восьмої вечора до п'ятої ранку тут діятиме комендантська година, а перевезення до та з районів буде обмежено, за винятком випадків невідкладної медичної допомоги. Також виїжджати з цих населених пунктів дозволять співробітникам основних служб, зокрема медикам. 

Окрім того, відтепер у Лімасолі та Пафосі заборонені усі публічні зібрання, релігійні служби будуть проводитися без прихожан, школярі та студенти навчатимуться дистанційно, а всі, у кого є можливість, працюватимуть з дому.

Також зачиняться музеї, археологічні пам'ятки, театри та кінотеатри, торгові центри, салони краси, перукарні, тренажерні зали, басейни та казино.

На початку листопада у Республіці Кіпр у зв'язку з поширенням коронавірусу запровадили комендантську годину від 23:00 до 05:00, яка також триватиме до 30 листопада.

Країни Європи посилюють карантинні заходи через кількість інфікованих COVID-19

Країни Європи посилюють карантинні заходи через кількість інфікованих COVID-19

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація