На Буковині знову розгортають ліжка для хворих на коронавірус, а кількість заражених наближається до 6,3 тис

На Буковині знову розгортають ліжка для хворих на коронавірус, а кількість заражених наближається до 6,3 тис

Фото: Associated Press

Впродовж доби від ускладнень COVID-19 помер 63-річний чоловік.

Увечері понеділка, 3 серпня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 86 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 376 зразків.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

"Близько двох тижнів тому ми були щасливі повідомити вам, що ситуація із поширенням коронавірусу в області стабілізувалася. Ми навіть зменшили число ліжок, зарезервованих для хворих із вірусом. І ось сьогодні знову розгортаємо додаткові місця у трьох лікарнях", - зазначив посадовець.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 118 пацієнтів.

За даними сайту Чернівецької ОДА, станом на 3 серпня у буковинських лікарнях перебувають 328 людей. У 185 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 29 хворих медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 25, на апаратах штучної вентиляції легень - 0", - розповіли в облдержадміністрації.

В області зафіксували ще один летальний випадок, пов'язаний із COVID-19: помер 63-річний мешканець Кельменецького району, який мав двобічну пневмонію та супутні захворювання – цукровий діабет, гіпертонію, ниркову недостатність та надмірну вагу.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 6 229 людей. Серед них 219 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 4 805 - одужали

Раніше великий банкет на Буковині завершився спалахом коронавірусу: до лікарів звернулися 20 осіб.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області дозволили відкрити дитячі садки від 3 серпня, а цього тижня мобільні групи будуть перевіряти готовність закладів до відкриття. 

Як повідомлялося, у Чернівцях дозволили роботу закладів культури з наповненістю не більш ніж 50% стаціонарних розміщених місць, тоді як нічні клуби та заклади громадського харчування тепер можуть працювати до 23:00.

Коронавірус в Україні: за добу зафіксували майже тисячу нових випадків

Коронавірус в Україні: за добу зафіксували майже тисячу нових випадків

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація