На Буковині заявили про коронавірусний антирекорд, а Чернівці потрапили до "помаранчевої" зони карантину

На Буковині заявили про коронавірусний антирекорд, а Чернівці потрапили до "помаранчевої" зони карантину

Фото: УНІАН

Два дні поспіль на Буковині фіксують рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом.

Увечері четверга, 13 серпня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили у "рекордних" 154 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 564 зразки.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів очільник Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Нагадаємо, що попередній "антирекорд" на Буковині зафіксували цієї середи.

"Надзвичайно для нашої області велика цифра. У деяких районах не набереться такої кількості хворих від початку епідемії. Так, у Сокирянському районі із березня зафіксували 104 недужих, у Кельменецькому - 92, - зазначив посадовець. - Дуже прошу, давайте припиняти встановлювати рекорди із захворюваності на коронавірус".

Очільник ОДА також нагадав буковинцям про захисні маски, антисептики та соціальну дистанцію.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужав 51 пацієнт.

За даними Чернівецької ОДА, в області зафіксували ще один летальний випадок, пов'язаний із COVID-19: померла 75-річна мешканка Глибоцького району, яка, окрім коронавірусу, мала двобічну полісегментарну пневмонію, ішемію, гіпертонію, кардіосклероз. Жінку госпіталізували у вкрай важкому стані.

Станом на 13 серпня у буковинських лікарнях перебувають 395 людей. У 243 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 37 хворих медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 32, на апаратах штучної вентиляції легень - 0", - розповіли в облдержадміністрації.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 7 264 людини. Серед них 233 пацієнти померли від ускладнень захворювання, тоді як 5 405 - одужали

Водночас, як повідомили у Чернівецькій ОДА, місто Чернівці та Глибоцький район потрапили до "помаранчевої" карантинної зони, тоді як Кіцманський район вирішили залишити "червоним". До "жовтих" віднесли Вижницький, Герцаївський, Заставнівський, Кельменецький, Новоселицький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони.

Нове зонування розпочнеться від 17 серпня, а зазначені епідемічні рівні будуть діяти впродовж 14 днів.

12 серпня у Чернівцях зафіксували спалах коронавірусної інфекції в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю міської ради. У зв'язку з цим інспекція тимчасово не працюватиме.

Раніше у Чернівецькій ОДА заявили, що Буковину почала накривати друга хвиля поширення COVID-19.

Нагадаємо, що три велелюдні весілля відправили у "червону" зону карантину цілий район на Буковині: захворіли близько 20% гостей.

Коронавірус в Україні: як готові виконувати вимоги МОЗ у регіонах, де не можна послаблювати карантин

Коронавірус в Україні: як готові виконувати вимоги МОЗ у регіонах, де не можна послаблювати карантин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація