На Буковині коронавірусом заразилася ще сотня людей, а два райони опинилися у "червоній" зоні карантину

На Буковині коронавірусом заразилася ще сотня людей, а два райони опинилися у "червоній" зоні карантину

Фото: unsplash.com

Кількість випадків інфікування коронавірусом на Буковині наближається до 12 тисяч.

Увечері четверга, 10 вересня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили у 132 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 940 зразків.

Про це повідомили на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

Окрім того, в області зафіксували ще два пов'язані з коронавірусом летальні випадки. 

Так, у Новоселицькій ЦРЛ померла 65-річна жінка, яка, окрім COVID-19, мала важку двобічну пневмонію, ішемію, гіпертонію, кардіосклероз; а в обласній лікарні повідомили про смерть 68-річного пацієнта із коронавірусом, двобічною пневмонією, цукровим діабетом, ішемією та кардіосклерозом.

Зазначається, що три райони Буковини, а саме Вижницький, Глибоцький та Заставнівський, перейшли від "червоної" до "помаранчевої" карантинної зони.

"Пов’язано це насамперед зі зменшенням кількості інфікованих. Тож перейти до послаблення карантину, відновити роботу громадського транспорту, відкрити школи та дитсадки допомагають не мітинги і протести, а дотримання простих правил", - заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Водночас Герцаївський та Кельменецький райони від 14 вересня опиняться у "червоній" зоні карантину

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 99 осіб.

Станом на 10 вересня у буковинських лікарнях перебуває 601 людина. У 373 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 71 хворого медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 45, на апаратах штучної вентиляції легень - 3", - розповіли в облдержадміністрації.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 11 847 людей. Серед них 308 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 6 959 - одужали

Нагадаємо, що штовханиною у Чернівцях завершилась акція протесту батьків школярів, які вийшли на мітинг проти дистанційного навчання. 

А тим часом, слідом за Тернополем та Івано-Франківськом, міська рада Чернівців готує позов на рішення уряду, за яким місто опинилося у "червоній" карантинній зоні. 

Раніше правоохоронці розпочали кримінальне провадження проти Чернівецької міської ради, депутати якої 25 серпня ухвалили рішення, яким, попри "червону" зону карантину, дозволили роботу громадських закладів. Водночас, в.о. Чернівецького міського голови Василь Продан вважає дії поліції "більше політичним рішенням, аніж правовим". 

Коронавірусна статистика: скільки українців насправді подолали СOVID-19

Коронавірусна статистика: скільки українців насправді подолали СOVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація