На Буковині кількість випадків коронавірусу перевалила за 28 тисяч: яка ситуація в регіоні

На Буковині кількість випадків коронавірусу перевалила за 28 тисяч: яка ситуація в регіоні

Фото: УНІАН

Госпітальні бази для хворих на COVID-19 завантажені на 66,7%.

Увечері в неділю, 15 листопада, у Чернівецькій області COVID-19 підтвердили у 419 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 940 зразків.

Про це повідомляє Чернівецька облдержадміністрація.

Водночас від нового захворювання в області одужала ще 81 особа. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 28 336 людей. Серед них 556 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 12 185 - одужали.

Зазначимо, що шість смертей серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19 в області зафіксували в неділю. Окрім того, повідомляється про ще один летальний випадок у хворого з підозрою на коронавірус.

Станом на 15 листопада у буковинських лікарнях перебувають 959 людей. У 695 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 120 хворих медики оцінюють як важкий.

"З них у реанімаціях - 96, на апаратах штучної вентиляції легень - 4", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 356 хворих перебувають на кисневій терапії.

Також, за даними Міністерства охорони здоров'я, у Чернівецькій області госпітальні бази для хворих на COVID-19 завантажені на 66,7%.

Водночас з понеділка для буковинських учнів 1-4 класів відновлюється очне навчання за умови, що в одному класі перебуватиме до 20 дітей. Учні 5-11 класів й надалі навчатимуться дистанційно.

В суботу у Чернівцях сотні підприємців ринку перекрили дорогу через карантин вихідного дня.

Нагадаємо, що 14 листопада від 00:00 в Україні почали діяти посилений загальнодержавний карантин та карантин вихідного дня. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 11 листопада.

За крок від банкрутства: як виживали підприємці у карантин перших вихідних днів

За крок від банкрутства: як виживали підприємці у карантин перших вихідних днів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація