На Банковій озвучили кінцевий термін, коли можуть запровадити локдаун в Україні

На Банковій озвучили кінцевий термін, коли можуть запровадити локдаун в Україні

Фото: УНІАН

Людей обіцяють попередити заздалегідь про можливий локдаун.

В Україні рішення про повний локдаун до новорічних свят можуть ухвалити лише за тиждень. Саме тоді будуть помітні перші результати карантину вихідного дня. 

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Тимошенко пояснив, що немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися. Він наголосив, що важливою є кількість тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях. Тому, з його слів, зважають на показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях.

Заступник керівника Офісу президента уточнив, що наразі уряд радиться з місцевою владою стосовно можливих нових обмежень, щоб не було "місцевого сепаратизму". Водночас керівництво держави сподівається, що карантину вихідного дня вдасться стабілізувати ситуацію з коронавірусом. 

"Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як минуть треті вихідні на карантині, тоді й будемо ухвалювати рішення. Якщо буде локдаун, то ми забезпечимо повну комунікацію, і вона буде заздалегідь. Це у випадку, якщо він буде", – наголосив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність запровадження радикального локдауну терміном три-чотири тижні. Тотальний карантин може бути введено, щойно уряд підготує всі програми компенсацій для бізнесу. 

Своєю чергою, речниця президента Володимира Зеленського заявила, що український лідер спільно з урядом розглядають можливість жорсткого локдауну як "крайнього заходу", якщо епідемічна ситуація погіршиться. Саме тому наразі планується економічна допомога бізнесу в адміністративній і податковій сферах. 

Водночас міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 27 листопада заявив, що основною причиною введення жорсткого карантину буде колапс медичної системи, коли лікарні будуть переповнені хворими на коронавірус і не зможуть справлятися з ними.

Чи буде "новорічний локдаун" та на які розваги можна розраховувати

Чи буде "новорічний локдаун" та на які розваги можна розраховувати

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація