Мутований коронавірус уже виявили на трьох континентах: що відомо про нову смертоносну небезпеку

Мутований коронавірус уже виявили на трьох континентах: що відомо про нову смертоносну небезпеку

Фото: Associated Press

Перший випадок нового штаму коронавірусу зафіксували у Великій Британії.

Станом на вечір неділі, 20 грудня, новий штам коронавірусу вже виявили щонайменше в шести країнах на трьох континентах - у Європі, Австралії та Африці.

Перший випадок мутованого коронавірусу виявили в Англії (Велика Британія). Потім Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про 11 випадків інфікування мутованим вірусом за межами Британії - дев'ять у Данії, та по одному у Нідерландах та Австралії. Новий штам вірусу також зафіксували в Італії та Південноафриканській Республіці.

Зазначимо, що за останню добу у Великій Британії через стрімке поширення новим коронавірусом COVID-19 інфікувалися рекордні 35,9 тисячі осіб. Від неділі, 20 грудня, у Британії почали переходити до жорсткого карантину.

Служба громадської охорони здоров'я Англії 20 грудня повідомила, що новий варіант коронавірусу в Британії почав стрімко розповсюджуватися ще від середини листопада.

Нагадаємо, про виявлення мутованого коронавірусу влада Великої Британії заявила 14 грудня. 19 грудня британський уряд вирішив посилити карантин від 20 грудня.

З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий штам коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Вітті. Утім, поки немає доказів того, що він є більш смертоносним або впливає на дію вакцини чи лікування. Про це передає DW.

Технічна керівниця ВООЗ щодо COVID-19 Марія Ван Керкхове підтвердила, що новий штам має здатність поширюватися швидше, ніж попередній варіант коронавірусу.

За словами британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона, цей новий варіант коронавірусу може бути на 70% більш заразним, ніж старий.

Країни одна за одною масово ухвалюють рішення про призупинення авіа- та іншого сполучення із Великою Британією та іншими країнами, де виявили мутований коронавірус.

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація