Мутований COVID-19 шириться світом: ще дві країни виявили новий штам коронавірусу

Мутований COVID-19 шириться світом: ще дві країни виявили новий штам коронавірусу

Фото: Associated Press

Ірландія через коронавірус іде на суворий карантин.

Мутований коронавірус, який зафіксували у Великій Британії, найімовірніше, шириться Ірландією. Експерти пояснюють це тим, що країні останнім часом суттєво зросла захворюваність на COVID-19.

Про це заявив директор Ірландської вірусної лабораторії Кілліан де Гаскун, повідомляє телеканал Sky News.

Де Гаскун висловив думку, що захворюваність коронавірусом зросла в Ірландії, бо, швидше за все, новий варіант коронавірусу вже поширюється в країні. Але фахівець зауважив, що мутація, імовірно, не є єдиною причиною збільшення хворих.

"Попередня інформація дозволяє припустити, що новий варіант (коронавірусу. — Ред.) з Великої Британії вже циркулює в Ірландії... Однак, з огляду на графік аналізу зразків, здається, що новий варіант не є єдиною причиною нещодавнього збільшення кількості випадків захворювання в Ірландії", — сказав він.

Водночас в Ірландії в четвер починають діяти максимально жорсткі обмеження: зачиняються всі ресторани, бари (продаж їжі дозволяється тільки з собою), перукарні та салони краси. Також від 26 грудня припиняються церковні служби, а від 27 грудня — пересуватися можна лише в межах району проживання. Від 1 січня дозволяється приймати максимум 6 гостей.

У сюжеті ТСН.Ранок від 24 грудня сказано, що новий штам коронавірусу виявили й у Малайзії. Тамтешні фахівці вже вивчають його вплив на організм людини та його агресивність. 

Нагадаємо, ще один різновид штаму коронавірусу виявили знову у Великій Британії. Його знайшли у двох людей, які приїхали з ПАР. Із цією країною Лондон уже закрив авіасполучення, а громадян, які були в Південній Африці протягом останніх двох тижнів, просять негайно піти на карантин.

Раніше розробники американської вакцини Moderna заявили, що їхній препарат, ймовірно, захистить й від нових штамів коронавірусу. Препарат напередодні вже схвалили офіційно для щеплень у Канаді. Загалом,  за даними виданням Bloomberg, у світі вже встигли вакцинувати понад 2 млн 700 тисяч людей.

Раніше Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VUI – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники.

У коментарі ТСН.ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці

Тим часом ВООЗ заявила, що COVID-19 мутує повільніше за сезонний грип.

У Малайзії та Великій Британії виявили нові штами коронавірусу

У Малайзії та Великій Британії виявили нові штами коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація