Може призвезти до всесвітньої катастрофи: Голубовська розповіла про нову групу коронавірусів

Може призвезти до всесвітньої катастрофи: Голубовська розповіла про нову групу коронавірусів

Фото: УНІАН

Вона додала, що карантин не допоможе врятувати ситуацію.

Інфекціоністка попередила про ще одну групу коронавірусів, які ще не циркулюють, проте їхнє появлення може призвезти до всесвітньої катастрофи.

Про це розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська в інтерв'ю "Люди великого міста" на телеканалі KYIV.LIVE, пише РБК.

Вона розповіла, що Центр з контролю і профілактики захворювань США (СDС) виділив три групи штамів коронавірусу: дикий (мутує), група коронавірусів, які "представляють заклопотаність" (британський штам, бразильський і його різновиди, південноафриканський) і група коронавірусів, які лише описані, їх ще немає

"Якщо вони з'являться, то це буде вселенська катастрофа, тому що вони уникають антитіл і нашого лікування в тому числі. Я думаю, що буде зростання захворюваності. Один з варіантів - середина літа, другий - осінь. Якщо не з'явиться якась нова мутація", - додала лікарка. 

Ольга Голубовська вважає, що треба повертати систему біобезпеки - СЕС.А локдауни не допоможуть. "Він повинен був бути жорстким і вводитися на самому початку епідемії. У розпал - безглуздо", - сказала Голубовська.

Нагадаємо, японський лікар Наото Уеяма попередив про ризик появи "олімпійського" штаму коронавірусу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація