МОЗ змінило протокол лікування коронавірусу: яких стосується препаратів

МОЗ змінило протокол лікування коронавірусу: яких стосується препаратів

Фото: Роман Балук

Міністр Степанов розповів, за яких умов їх застосовуватимуть.

Міністерство охорони здоров'я України затвердило чергові зміни до протоколу лікування коронавірусу COVID-19.

Про це на брифінгу у неділю, 26 липня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Весь світ застосовує лікарські засоби, виходячи із симптоматики людини, і потім вже формується так звана доказова медицина, які препарати і які схеми застосування є корисними, а які є не дуже ефективними. Відтак МОЗ внесло зміни до протоколів лікування", - сказав він.

Так, за словами міністра, було додано гормональний препарат "Дексаметазон" з чітким визначенням "Для використання лише для кисневозалежних пацієнтів у важкому стані". Це випадки, коли людині дають кисень у зв'язку з розвитком дихальної недостатності.

"Тільки в умовах госпіталізації і під наглядом лікаря його можна використовувати. Його в жодному разі не можна використовувати амбулаторно", - наголосив очільник МОЗ.

Також новими змінами розширено застосування препарату "Ремдесивір". Крім того, повністю виключено використання "Лопінавіру" та "Ритонавіру". Внесено зміни до застосування гідроксихлорохіну (лікарський засіб "Плаквеніл").

"Тепер його застосувати можливо за середнього ступеня тяжкості захворювання виключно в умовах стаціонару і лише для лікування дорослих", - пояснив Максим Степанов.

Майже антирекорд: в Україні зафіксували 1106 нових інфікованих коронавірусом

Майже антирекорд: в Україні зафіксували 1106 нових інфікованих коронавірусом

Нагадаємо, що станом на ранок неділі, 26 липня, в Україні офіційно зафіксовано 64 849 випадків зараження новим коронавірусом COVID-19. Із них нових випадків за останню добу - 920.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація