До столика - лише у супроводі: нові посткарантинні правила відвідування кафе та ресторанів

Відвідати ресторан чи кав'ярню можна буде уже від 5 червня, але за умови дотримання певних правил.

До столика - лише у супроводі: нові посткарантинні правила відвідування кафе та ресторанів

© УНІАН

У п'ятницю, 5 червня, в Україні після послаблення карантину відкриваються заклади громадського харчування. У зв'язку з цим, Міністерство охорони здоров'я розробило норми щодо організації протиепідемічних заходів у закладах харчування на період карантину.

Зокрема, біля місць скупчення людей буде нанесене маркування на підлозі, щоб відвідувачі перебували в черзі з дотриманням дистанції у не менш ніж 1,5 метра, йдеться у постанові МОЗ.

Також усім працівникам закладів громадського харчування перед початком робочої зміни вимірюватимуть температуру. Ті працівники, що матимуть симптоми респіраторного захворювання, не допускатимуться до роботи.

На період карантину у закладах харчування заборонятиметься:

  • самостійний вхід відвідувачів без супроводу працівника ресторану;

  • функціонування дитячих кімнат;

  • проведення свят, банкетів, у яких беруть участь понад 10 осіб тощо.

Окрім того, відвідувачі будуть зобов'язані:

  • обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

  • дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

  • заходити та пересуватися територією закладу в масці, що прикриває ніс та рот, водночас сидіти за столом можна без маски;

Допускається розміщення не більше чотирьох відвідувачів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), якщо лише ці столи не відокремлені спеціальною перегородкою.

Нагадаємо, уряд дозволив від 5 червня роботу закладів громадського харчування, проведення релігійних заходів, а також скасував вимогу щодо дотримання режиму самоізоляції для осіб віком від 60 років.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie