Відвідати ресторан чи кав'ярню можна буде уже від 5 червня, але за умови дотримання певних правил.
У п'ятницю, 5 червня, в Україні після послаблення карантину відкриваються заклади громадського харчування. У зв'язку з цим, Міністерство охорони здоров'я розробило норми щодо організації протиепідемічних заходів у закладах харчування на період карантину.
Зокрема, біля місць скупчення людей буде нанесене маркування на підлозі, щоб відвідувачі перебували в черзі з дотриманням дистанції у не менш ніж 1,5 метра, йдеться у постанові МОЗ.
Також усім працівникам закладів громадського харчування перед початком робочої зміни вимірюватимуть температуру. Ті працівники, що матимуть симптоми респіраторного захворювання, не допускатимуться до роботи.
На період карантину у закладах харчування заборонятиметься:
- самостійний вхід відвідувачів без супроводу працівника ресторану;
- функціонування дитячих кімнат;
- проведення свят, банкетів, у яких беруть участь понад 10 осіб тощо.
Окрім того, відвідувачі будуть зобов'язані:
- обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
- дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
- заходити та пересуватися територією закладу в масці, що прикриває ніс та рот, водночас сидіти за столом можна без маски;
Допускається розміщення не більше чотирьох відвідувачів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), якщо лише ці столи не відокремлені спеціальною перегородкою.
Нагадаємо, уряд дозволив від 5 червня роботу закладів громадського харчування, проведення релігійних заходів, а також скасував вимогу щодо дотримання режиму самоізоляції для осіб віком від 60 років.