МОЗ розпочинає процес розгортання госпіталю для хворих на COVID-19 у Палаці спорту

МОЗ розпочинає процес розгортання госпіталю для хворих на COVID-19 у Палаці спорту

Фото: УНІАН

Відкриття тимчасових госпіталів повністю не розв'яже проблему з перевантаженістю лікарень, каже Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я розпочинає процес розгортання мобільного госпіталю для хворих на новий коронавірус COVID-19 на території Палацу спорту у Києві.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Сьогодні".

"Уже є попередні кошториси, які доопрацьовують. Ми зібрали потреби щодо обладнання, дали завдання ДП "Медичні закупівлі", щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти, й починаємо розгортати шпиталь у Палаці спорту", - зазначив він.

Ляшко розповів, що польові госпіталі мають бути розгорнуті в пристосованих приміщеннях, де є опалення, вентиляція, санітарно-технічні умови.

"Тобто, це великі площі, на яких додатково розміщуються ліжка таким чином, щоб була велика блокова система, де можна підвести кисень до ліжко-місць, забезпечити реанімаційні відділення, кімнати для медичного персоналу", - зауважив головний санітарний лікар.

Водночас, за його словами, відкриття тимчасових госпіталів повністю не вирішить проблему з перевантаженістю лікарень, оскільки медичних працівників вкрай не вистачає.

“Зі збільшенням кількості медичних ліжок проблема збільшення кількості медичного персоналу не вирішиться сама собою, адже лікар — це професія, яка здобувається роками”, - підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні 2 листопада зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 402 194. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 6700. 

Коронавірус в Україні: кількість хворих перетнула межу у 400 тисяч

Коронавірус в Україні: кількість хворих перетнула межу у 400 тисяч

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація