МОЗ оновив карантинні зони в Україні: де найгірша ситуація з COVID-19

МОЗ оновив карантинні зони в Україні: де найгірша ситуація з COVID-19

Фото: УНІАН

Сім областей наразі є "помаранчевими".

В Україні через поширення коронавірусу станом на 2 листопада дві області відповідають "жовтій" зоні, в одній з них погіршується показник завантаженості ліжок з киснем.  

Про це свідчать дані МОЗ.

Так, наразі 15 областей та місто Київ та відповідають "червоній" зоні епідемічної небезпеки. Згідно зі статистикою, у зв'язку із підвищеним коефіцієнт виявлення випадків інфікування, високим рівнем госпіталізацій і завантаженістю ліжок із киснем до "червоної" зони карантину належать: м. Київ, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська області.

Коронавірус в Україні сьогодні: статистика на 2 листопада

У "помаранчевій" зоні опинилися Вінницька, Волинська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернівецька області. "Жовтими" є тільки дві області: Закарпатська та Кіровоградська. Але на Закарпатті показник завантаженості ліжок з киснем становить 56,6%, тобто наближається до максимуму 65%.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Як повідомлялося, у трьох регіонах, які першими потрапили до "червоної" зони, ситуація з COVID-показниками починає покращуватися.

Нагадаємо, 1 листопада Київ перейшов до "червоної" зони і посилює обмеження. Що заборонено від 1 листопада, читайте тут.

Також стало відомо, як довго може тривати посилений карантин у Києві.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Другий день "червоної зони" в Києві: що змінилося на дорогах

Другий день "червоної зони" в Києві: що змінилося на дорогах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація