МОЗ оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", десять - "помаранчеві"

МОЗ оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", десять - "помаранчеві"

Фото: Associated Press

У зоні з найсуворішими обмеженнями залишилися Житомирська область, Прикарпаття, Закарпаття та Буковина.

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: суворі обмеження залишилися у чотирьох областях. 

Про це свідчать дані МОЗ станом на 16 березня. 

У зоні з найсуворішими обмеженнями залишилися Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області. Зокрема, у цих регіонах значно перевищені показники госпіталізацій інфікованих COVID-19.

У "помаранчевій" зоні перебувають десять регіонів: Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області. В усіх інших - діють обмеження "жовтої" карантинної зони. 

З даних міністерства, показник госпіталізацій перевищений не тільки в областях "червоної" зони. За визначеного показника 60 на 100 тисяч населення, у Києві він становить 79,32, у Вінницькій області - 122,5, у Миколаївській - 89,5, а в Хмельницькій - 75,7. 

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом на 15 березня на Закарпатті - 67,9%, а також на Прикарпатті - 66,5%. До слова, норма становить - 65%.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 16 березня зафіксовано 9 642 нових випадки коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померли 264 людини, ще 6 202 одужали. Було проведено 76 509 тестів. 

Нагадаємо, від 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей на зони за рівнем коронавірусної небезпеки. Базовою була "жовта" зона. Якщо у якійсь із зон погіршиться епідеміологічна ситуація, то місцева влада повинна вжити необхідних заходів з метою недопущення погіршення захворюваності. Зокрема, якщо один із показників "жовтої" зони, буде перевищений, то регіон перейде до "помаранчевого" рівня.

Новини України: у "жовтих" та "помаранчевих" регіонах школярам можуть продовжити канікули

Новини України: у "жовтих" та "помаранчевих" регіонах школярам можуть продовжити канікули

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація