Moderna знищила 400 тисяч доз вакцини проти COVID-19: що трапилося

Moderna знищила 400 тисяч доз вакцини проти COVID-19: що трапилося

Фото: Associated Press

Це довелося зробити через збій при виробництві вакцини.

Американський виробник вакцин від COVID-19 Moderna знищила 400 000 доз препарату. Браковану партію довелося знищити, оскільки збій на останніх етапах виробництва призвів до проблеми з фільтрацією і скомпрометував продукт.

Як зазначив головний науковий консультант Монсеф Слауї, ці 400 000 доз ще не були поміщені у флакони і були частиною більш широкої партії об'ємом 1,4 млн доз, інформує у п'ятницю, 18 грудня, Bloomberg.

Незважаючи на збій, представник Moderna з Кембриджа (штат Массачусетс) Рей Джордан підкреслює, що компанія не вибивається з раніше намічених планів виробити 20 млн доз в цьому місяці і від 85 до 100 млн у першому кварталі 2021 року.

Своєю чергою, Управління з санітарного нагляду за якістю продовольства та медикаментів МОЗ США (FDA) більшістю голосів схвалило екстрене використання розробленої компанією Moderna вакцини від COVID-19. Зазначається, що адміністрація країни в негайному порядку приступає до розподілу препарату. 

Тим часом, віцепрезидент США Майк Пенс вже зробив щеплення від коронавірусу. Вакцинувався він публічно, перед камерами у прямому ефірі, щоб таким чином заохотити до імунізації й населення. Згідно з інформацією, разом зі Пенсом вакцинувалися також його дружина Карен та генеральний хірург США Джером Адамс. Усі троє отримали вакцину компаній Pfizer/BioNTech, яка була схвалена 11 грудня.

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

Повʼязані теми:

Наступна публікація