"Місць у реанімації немає навіть для "блатних": лікар з Чернівців відреагував на протести бізнесменів

"Місць у реанімації немає навіть для "блатних": лікар з Чернівців відреагував на протести бізнесменів

Фото: molbuk.ua

У Чернівцях протестувальники вимагають, щоби влада скасувала всі обмеження у роботі ресторанів.

У Чернівцях, котрі потрапили до "червоної" зони карантину, місцеві підприємці та ресторатори влаштували акцію протесту проти карантинних обмежень. Понад сотню місцевих бізнесменів зібралися біля будівлі обласної державної адміністрації.

Таким чином учасники акції долучилися до всеукраїнського протесту рестораторів, які сьогодні відбуваються в різних містах України, пише видання "Молодий Буковинець".

Пікетувальники, зокрема, хочуть, аби влада скасувала всі обмеження у роботі ресторанів, надала грошову компенсацію кожному працівникові, який втратив роботу за час карантину, і компенсацію кожному підприємству, яке втратило прибуток за цей період.

Біля приміщення ОДА вони тримали в руках плакати із написами: "Працювати не злочин", "Заплатіть за нас кредит", "Нема роботи – нема податків", "Нас мільйони! Дайте працювати".

"Ми хочемо працювати, а нам не дають! Ми забезпечуємо своїх клієнтів антисептиками, створили умови для безпечної дистанції. То чому нас закривають? Ми вимагаємо, щоби ресторанам повернули нормальний режим роботи", — сказала учасниця протесту Алла.

Тим часом лікар-анестезіолог Чернівецької обласної клінічної лікарні Андрій Аносов прокоментував акцію підприємців і емоційно звернувся до них через загострення ситуації із поширенням коронавірусної інфекції.

"Як же дістали тупаки й маніпулятори. Від часу залежить! Що пізніший час, то більший у відвідувачів ресторанів "градус", менше страху і можливості для контролю! Вихідні — теж. Більшість людей у будні ходять сталими маршрутами і контактують із тими ж самими людьми. У вихідні непередбачено проконтактували — і понесли заразу звичним маршрутом. Схаменіться вже! Наразі вільних місць в обласній реанімації Чернівців немає. Взагалі, навіть для "блатних", – написав медик на своїй сторінці у Facebook.

Як же дістали тупаки і маніпулятори. Від часу залежить! Чим пізніше час, тим більше у відвідувачів ресторанів "градус",...

Опубліковано Андрієм Аносовим Середа, 11 листопада 2020 р.

Нагадаємо, від 9 листопада в Україні діє нове карантинне зонування, запроваджене у зв'язку з пандемією коронавірусу. До "червоної" зони, зокрема, увійшли й Чернівці. Згідно з обмеженнями, встановленими обласною комісією з ТЕБ та НС, у "червоній" зоні дозволено ресторанам, барам і кафе дозволено працювати від 08:00 до 18:00 год., за умови допуску не більш ніж 20 відвідувачів.

Скасувати карантин вихідного дня - на мітинги вийшли працівники закладів харчування

Скасувати карантин вихідного дня - на мітинги вийшли працівники закладів харчування

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація