Merry Covid Christmas: до Різдва у США через коронавірус наділили Санта-Клауса новими чарівними можливостями

Merry Covid Christmas: до Різдва у США через коронавірус наділили Санта-Клауса новими чарівними можливостями

Фото: Associated Press

Дітям на Різдво не потрібно турбуватися через Санту, він не заразний.

Санта-Клаус цього Різдва зможе розносити подарунки дітлахам без жодного ризику для здоров'я, адже навряд чи може поширювати коронавірус. У чарівного дідуся, який хоч і в групі ризику, є хороший вроджений імунітет.

Про це повідомив головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі, пише USA Today.

Зі слів Фаучі, Санта не зможе заразити дітей і їхніх батьків коронавірусом, коли розноситиме подарунки на Різдво, оскільки він є "надлюдиною".

"Санта не поширюватиме COVID-19. Санта — виняток, тому що крім його хороших якостей, у нього ще й хороший вроджений імунітет. Це не повинно дивувати. Як діти вже знають, Санта — надлюдина. Він облітає світ за одну ніч, доставляє мільйони іграшок", — сказав він.

Американський інфекціоніст додав: попри те, що Санта не переносить коронавірус, він все ж обмежив свої переміщення. Крім того, чарівний дідусь прийматиме дітей в торгових центрах, де він завжди слухає їхні побажання, тільки через спеціальне скло, а також скоротить свої візити до магазинів напередодні Різдва.

Ще, як виявилося, Санті не потрібні маска і медичні рукавички — їх йому замінюють борода і рукавиці. 

"Санта спостерігати за тобою здалеку, дарувати тобі міцне здоров'я і відвідувати тільки тоді, коли поруч нікого не буде в переддень Різдва", — сказала лікарка Джина Сонг.

Як пише видання, хоч Санта має імунітет до COVID-19, він вразливий перед грипом. Раніше він захворів ним. Тож лікарі кажуть, що Санті й дітям важливо зробити вакцину проти грипу цього року, а також вакцину проти COVID-19, коли вона з’явиться.

Доктор Пітер Хотез, декан Національної школи тропічної медицини Медичного коледжу Бейлора в Г'юстоні, висловив сподівання,  що Санта одним із перших отримає щеплення від коронавірусу, коли буде доступна вакцина, враховуючи його ризики роботи.

Нагадаємо:

Повʼязані теми:

Наступна публікація