Меркель не підтримали: у Німеччині відмовилися від посилення "коронавірусного" карантину

Меркель не підтримали: у Німеччині відмовилися від посилення "коронавірусного" карантину

Ангела Меркель / Фото: Associated Press

Меркель пропонувала радикально обмежити коло людей, з якими можна спілкуватися.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель шкодує про те, що більшість прем'єр-міністрів федеральних земель не підтримала її заклик до посилення "м'якого карантину" для боротьби з пандемією COVID-19.

Про це повідомляє WAZ у вівторок, 17 листопада.

Вона розповіла, що воліла б вже цього тижня запровадити нові обмеження соціальних контактів, однак, очільники урядів федеральних земель вирішили, що карантинні заходи не зміняться щонайменше до 25 листопада.

Меркель визнала, що деякі заходи для протидії пандемії в країні ухвалюють "занадто повільно". За її словами, деколи, у підсумку, це обходиться державі дорожче. 

"Якщо діяти раніше, то можна швидше вийти з обмежень", - пояснила канцлерка, додавши, що як тільки у ФРН оголосять експоненціальне зростання кількості інфікованих коронавірусом, потрібно буде діяти якнайшвидше, навіть якщо відділення інтенсивної терапії ще не будуть сильно завантаженими.

Раніше Ангела Меркель заявляла, що показники захворюваності у Німеччині хоч стабілізуються, та надто повільно. Тому німецький уряд хотів посилити заходи, зокрема повністю відмовитися від будь-яких святкувань удома аж до Різдва.

Вона також пропонувала радикально обмежити коло людей, з якими можна спілкуватися. Так, дорослі мали б зустрічатися з людьми тільки з одного дружнього домогосподарства, а діти – обрати собі одного кращого друга і гратися тільки з ним одним до завершення карантинних обмежень.

Як повідомлялося, від 2 листопада у Німеччині почав діяти новий національний локдаун. В країні закрили усі кафе, ресторани, культурні та розважальні заклади, а футбольні матчі та інші спортивні події тепер відбуваються за порожніх трибун.

Також припинили роботу косметичні, масажні салони та студії татуювання, тоді як перукарням дозволили працювати за умови дотримання суворих заходів гігієни. 

Магазини працювати продовжують, однак, за обмеженою кількістю клієнтів, які одночасно перебувають у приміщеннях (одна людина на десять квадратних метрів). Школи та дитсадки також працюють.

Молдавські вибори: президенткою стала проєвропейська кандидатка Мая Санду

Молдавські вибори: президенткою стала проєвропейська кандидатка Мая Санду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація