Майже 150 тисяч випадків коронавірусу: в Італії режим повної ізоляції продовжили ще на три тижні

Майже 150 тисяч випадків коронавірусу: в Італії режим повної ізоляції продовжили ще на три тижні

Фото: Associated Press

В країні від ускладнень COVID-19 померли 18 849 людей.

У п'ятницю, 10 квітня, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте оголосив продовження карантинних обмежень на тлі пандемії нового типу коронавірусу COVID-19.

Режим повної ізоляції триватиме до 3 травня, повідомляє The Local.

За добу в країні виявили 570 летальних випадків коронавірусу, тоді як захворювання підтвердили у ще 3 951 людини. Та це значно менші показники, аніж ті, що фіксувалися впродовж минулого місяця. До прикладу, про найвищий добовий приріст смертності в країні повідомили 27 березня, коли від ускладнень COVID-19 померли 919 пацієнтів, а найбільшу кількість підтверджених випадків захворювання зареєстрували 21 березня - 6 557 інфікованих за добу. 

Загалом від початку спалаху в країні коронавірусну хворобу підтвердили у 147 577 людей. 18 849 із них загинули від ускладнень захворювання, тоді як 30 455 пацієнтів одужали та виписалися з медзакладів.

Через тривалі обмеження до прем'єр-міністра звернулися підприємці, котрі заявили, що вже не в змозі виплачувати робітника зарплати. Попри тиск влада країни вирішила продовжити карантин. "Це важке, але необхідне рішення, за яке я беру на себе повну політичну відповідальність", - заявив Конте.

Водночас, в країні все ж погодилися пом'якшити карантинні умови та розширити перелік підприємств та заводів, котрі можуть працювати. Прем'єр натякнув на магазини з книжками та дитячим одягом, а також на пральні та хімчистки. Проте увесь список мають оприлюднити в суботу, 11 квітня

Також в уряді країни повідомили, що вперше від 12 березня італійцям можуть дозволити виходити на вулицю без нагальної потреби. Можливо, свободу вирішувати, чи припиняти жорсткі карантинні заходи, нададуть владі кожного регіону країни. Остаточного рішення не очікують раніше 4 травня. 

Українська лікарка, яка працює в Італії, розповіла про ситуацію з коронавірусом

Українська лікарка, яка працює в Італії, розповіла про ситуацію з коронавірусом

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація