Представник Макрона розповів про "справжні симптоми" зараженого коронавірусом президента Франції

Представник Макрона розповів про "справжні симптоми" зараженого коронавірусом президента Франції

Фото: Associated Press

У ЗМІ повідомляють, що Макрон заразився під час європейського саміту в Брюсселі.

Президет Франції Еммануель Макрон, який 17 грудня отримав позитивний результат ПЦР-тесту на COVID-19, має кашель, високу температуру та сильну втому.

Про це із посиланням на представника французького уряду Габріеля Аттала повідомляє The Guardian.

За словами Аттала, Макрон має "справжні симптоми" коронавірусу. Впродовж наступного тижня голова держави перебуватиме на самоізоляції в офіційній президентській резиденції Ла Лантерн у Версалі під наглядом головного лікаря Єлисейського палацу Жан-Крістофа Перрошона. Зазначається, що Макрон продовжить виконувати свої обов'язки дистанційно.

Тим часом у AFP із посиланням на власне джерело повідомили, що 42-річний президент Франції заразився під час участі у саміті в Брюсселі минулого тижня, де він перебував із європейськими лідерами впродовж 20 годин.

Перші симптоми у французького очільника з'явилися увечері в середу. У зв'язку із підтвердженням у нього COVID-19, на самоізоляцію пішла також перша леді Франції Бріжит Макрон, яка, однак, не має симптомів. Також про самокарантин оголосили прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс та спікер французького парламенту Рішар Ферран. 

Як повідомлялося, п'ятеро європейських лідерів самоізолювалися після зустрічей із зараженим коронавірусом Макроном. Мова, зокрема, про прем'єрів Бельгії, Португалії, Іспанії та Люксембургу. На самокарантин також пішов президент Європейської ради Шарль Мішель.

Кілька світових лідерів пішли на ізоляцію через COVID-19 в Еммануеля Макрона

Кілька світових лідерів пішли на ізоляцію через COVID-19 в Еммануеля Макрона

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація