МАУ встановила нові правила перельоту для пасажирів

МАУ встановила нові правила перельоту для пасажирів

Фото: Аеропорт "Бориспіль"

Під заборону потрапили респіратори з клапаном.

На фоні зростання захворюваності коронавірусом авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" від 12 жовтня 2020 року оновлює заходи безпеки на борту.

Про це повідомляє пресслужба авікомпанії 8 жовтня.

Відтепер МАУ заборонила носити на борту респіратори з клапаном видиху замість масок. Взагалі не одягати маску можна лише за довідкою від лікаря та негативного результату тесту на коронавірус.

Оновлені правила носіння масок на борту літаків МАУ:

  • Носіння захисних масок є обов'язковим для всіх пасажирів від 6 років. Пасажирам необхідно самостійно забезпечити наявність захисних масок у необхідній кількості (відповідно до правил використання одноразових масок) та обов'язкове їх носіння під час усієї подорожі (в аеропорту і на борту літака).
  • Заборонено застосування респіраторів з клапаном видиху, оскільки через клапан видиху на респіраторі однонаправлено виділяється біологічний матеріал, який може містити збудник інфекційної хвороби.
  • Захисні маски дозволено не використовувати за умови, якщо пасажир має труднощі з диханням, не пов’язані з коронавірусом, або якщо за станом здоров'я пасажиру не дозволяється носити маску. У цьому випадку, під час реєстрації або посадки на борт повітряного судна, необхідно обов'язково надати відповідну підтверджуючу довідку від лікаря, а також негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, отриманий не раніше ніж за 48 годин до вильоту рейсу за розкладом.

До слова, МАУ запускає власні рейси з Києва в найбільший аеропорт Європи — лондонський Гітроу (IATA: LHR). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація