Мали хронічні супутні захворювання: у ЗСУ зафіксовано ще дві смерті від коронавірусу

Мали хронічні супутні захворювання: у ЗСУ зафіксовано ще дві смерті від коронавірусу

Фото: УНІАН

За минулу добу зареєстровано 179 нових випадків захворювання на COVID-19.

У Збройних силах України на COVID-19 хворіє 2 494 особи. Зафіксовані 22-й та 23-й летальні випадки, спричинені коронавірусом – помер військовослужбовець у Житомирській області і працівник ЗСУ у Львівській області.

Такі дані станом на суботу, 14 листопада, повідомляє пресслужба Командування Медичних сил ЗСУ.

Так, військовослужбовець від 20 жовтня перебував на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. Цього ж дня отримав позитивний ПЛР-тест. У зв'язку з погіршенням стану здоров'я 28 жовтня був госпіталізований до Центральної міської лікарні з діагнозом "коронавірусна хвороба (COVID-19), негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія".

"Попри проведену терапію 13 листопада стан здоров’я пацієнта різко погіршився внаслідок наростання дихальної недостатності. Почалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Військовослужбовець, за наявної інформації, мав хронічні супутні захворювання", - йдеться в повідомленні.

Інший померлий, працівник ЗСУ, перебував на стаціонарному лікуванні в міській лікарні від 19 жовтня з діагнозом "коронавірусна хвороба (COVID-19), негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія". Позитивний ПЛР-тест отримав 21 жовтня.

"Попри проведену терапію, стан пацієнта погіршувався. 12 листопада внаслідок швидкої поліорганної недостатності, яка наростала, розпочалась інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Працівник ЗСУ, за наявної інформації, мав хронічні супутні захворювання", - розповіли в ЗСУ.

За минулу добу зареєстровано 179 нових випадків захворювання на COVID-19. На ізоляції (водночас самоізоляції) перебуває 354 особи. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 27 осіб. Вдома під наглядом медичної служби перебуває 152 особи, спостерігається легкий перебіг захворювання. Як зазначається, стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування. У 30 військовослужбовців у найближчі три доби закінчується ізоляція.

За час пандемії одужало 5 230 осіб.

Нагадаємо, що в Україні 14 листопада зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 525 176. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 12 тисяч. Від початку пандемії померло 9 508 людей.

Жертви коронавірусу: ще троє українських лікарів не змогли подолати недугу

Жертви коронавірусу: ще троє українських лікарів не змогли подолати недугу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація