Магазини одягу вже працюють: як купити речі, щоб не заразитися коронавірусом

Магазини одягу вже працюють: як купити речі, щоб не заразитися коронавірусом

Фото: ТСН

Люди не проходять повз та примірюють.

В Україні після послаблення карантинних обмежень магазини одягу відкриті вже третій день і вони не пустують. У деяких з них навіть перевищено ліміт на кількість тих, хто може зайти.

Однак не всі знають, як поводитися, щоб не заразитися коронавірусом після примірки. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Працюють магазини, які розміщені не в торговельних центрах і площею до 300 квадратних метрів. Люди не проходять повз. А взуття міряють навіть босоніж. Продавці процес примірки не контролюють, але в підсобці спеціальним розчином дезінфікують взуття – тільки підошву.

У деяких магазинах перед приміркою взуття навіть обробити антисептиком не дозволяють.

У магазинах із дорогим одягом ситуація інакша. Тут продавці в спецекіпіруванні. Кажуть, дають лише нові пари взуття, які ще ніхто не міряв.

Якщо покупець бажає обробити взуття дезінфектором, тут йому дають нову шкарпетку. Щоправда, пара кросівок в такому магазині коштує 29 тисяч гривень.

У магазинах, де все за доступними цінами, людей більше. Набирають одяг і йдуть міряти. Заразитися таким способом не бояться. Більше бояться не зайти в магазин, бо там уже забагато людей.

Через шкіру коронавірус не передається. Боятись треба, але не одягу, кажуть епідеміологи, а немитих рук, якими ви після примірки торкаєтеся обличчя, навіть не помічаючи цього.

"Як би людина не намагалася, вона мінімально 20 разів протягом години хапає себе за лице, торкається до ока, тягне руки в ніс, тягне руки в рот. І тоді на слизову може через брудні руки потрапити вірус", - пояснив епідеміолог Андрій Александрін.

Міряти одяг треба у масці й відразу після примірки мити чи дезінфікувати руки.

А ще закликають купувати швидко і без примірки. Хоч від стерилізації рук це не звільняє.

Обирати вільний крій одягу радить продавчиня-консультантка Юлія. Можна прикласти річ до півобхвату грудей і до плечей. Якщо все сходиться, то одяг вашого розміру. А ще краще – брати сукні і штани на резинці.

Як приміряти одяг у магазині і не заразитись коронавірусом

Як приміряти одяг у магазині і не заразитись коронавірусом

Нагадаємо, що епідеміологи всього світу зійшлися на думці, що коронавірус вируватиме щонайменше два роки - доки не з'явиться вакцина чи ефективні ліки. Дослідження вірусу нині у розпалі.

Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація