Людям із симптомами ГРВІ потрібно здавати тест на коронавірус – МОЗ

Людям із симптомами ГРВІ потрібно здавати тест на коронавірус – МОЗ

Фото: pixabay.com

У разі відмови забору зразків на дослідження Віктор Ляшко порадив телефонувати на гарячу лінію.

Люди, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, повинні звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест на новий коронавірус COVID-19. Серед таких симптомів, зокрема, раптовий початок захворювання, температура понад 38 градусів, утруднене дихання, тривалий кашель, головний біль та біль у м'язах.

Про це 23 листопада повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook.

Він зауважив, що останнім часом у МОЗ фіксують зменшення кількості зразків на коронавірус до лабораторій.

"Україна сьогодні в червоному рівні поширення коронавірусної хвороби, тому люди, які мають симптоми ГРВІ, а це раптовий початок захворювання, лихоманка понад 38°C, утруднене дихання, тривалий кашель, головний біль, біль у м'язах, втрата апетиту, нюху, смаку — це все підстави для того, щоб звернутися до свого лікаря та здати зразки на дослідження", — зазначив головний санлікар.

У разі відмови забору зразків на дослідження Ляшко порадив телефонувати на гарячу лінію 0800 60 20 19.

"Вчасне виявлення хворого та ізоляція хворого з коронавірусною хворобою — це запорука успішного подолання епідемії COVID-19", — зауважив санітарний лікар.

 

Тестування методом ПЛР залишається основним для лабораторної діагностикики COVID-19! Потужності державних лабораторій дозволяють тестувати усіх, кого направляють лікарі. Не чекайте вдома із симптомами по 5-10 днів! При перших ознаках ГРВІ звертайтесь до свого лікаря та інформуйте його про свій стан здоровя. У разі відмови в проведенні тестування, звертайтесь на гарячу лінію: 0 800 60 20 19 для фіксації та подальшого реагування на такі випадки!

Опубліковано Виктором Ляшком Вівторок, 24 листопада 2020 р.

Нагадаємо, українські вчені заявили, що стрімке поширення коронавірусу серед українців може зупинити вакцинація, але щоб відчути її вплив, знадобиться ще щонайменше пів року. 

Жертвою коронавірусу став очільник головного космічного центру України

Жертвою коронавірусу став очільник головного космічного центру України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація