Люди, які не хворіють на коронавірус: лікар пояснив, що їх захищає

Люди, які не хворіють на коронавірус: лікар пояснив, що їх захищає

Фото: Pexels

У людини, яка часто хворіє на простудні захворювання, менший ризик заразитися коронавірусом, каже Борис Бриль.

Існує категорія людей, які не хворіють на коронавірус, навіть після тісного спілкування з інфікованим. Вчені всього світу наразі намагаються розгадати цей феномен, а лікарі озвучують теорії. Так, згідно з однією із них, у людей, котрі перенесли простудні захворювання, з'являються Т-клітини, які можуть сприяти захисту, зокрема й від коронавірусу.

Це підтвердив лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль в інтерв'ю obozrevatel.com.

"Так, є таке. Т-клітини виробляють антитіла. Але це все теорії. Якщо ми подивимося на людей, які багато подорожували, то таких буде менше серед захворілих на коронавірус", - каже лікар.

Це, за словами Бориса Бриля, пов'язано з тим, що в різних країнах вони зіштовхнулися з безліччю вірусів і бактерій.

Таким чином у людини, яка часто хворіє на простудні захворювання, менший ризик заразитися коронавірусом, підтверджує лікар.

"А знаєте, чому, коли діти хворіють, нічого поганого в цьому немає? Немає нічого поганого в тому, коли маленькі діти, перепрошую, лижуть підлогу. Знаєте, для чого вони це роблять? Щоб захистити себе, щоб запрацював імунітет. Бувають матусі, які закутують своїх дітей і за перших же сопель починають їх лікувати. Дайте дітям хворіти! У них накопичується імунітет", - додає Борис Бриль.

Нагадаємо, раніше лікар Рівненської обласної лікарні Павло Сільковський розповів, що коронавірус передається під час гучних розмов і крику. За його словами, в холодну пору люди мають вільно заходити в приміщення, але бути в масках і поводитися тихо. 

Як зміцнити імунітет та хто схильний до безсимптомного перебігу COVID-19 - Ростислав Валіхновський

Як зміцнити імунітет та хто схильний до безсимптомного перебігу COVID-19 - Ростислав Валіхновський

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація