Люди нарікають на вибірковий карантин: як Одеса дотримується правил локдауну

Люди нарікають на вибірковий карантин: як Одеса дотримується правил локдауну

ТСН запитала в одеситів, чи відчули вони наслідки нових карантинних обмежень.

У перший день всеукраїнського локдауну спорожніла Одеса. На вулиці Дерибасівській майже не було людей, хоча зазвичай вона багатолюдна.

Про це йдеться 8 січня в сюжеті ТСН.19:30.

Більшість закладів громадського харчування перейшли працювати у режимі "навинос". Навіть присісти і випити кави ніде — літні майданчики обгородили стрічкою та обмежили туди доступ. Великі торговельні центри також працюють з обмеженнями — всередині реалізовують лише продукти. Усі інші товари не доступні.

ТСН запитала в одеситів, чи відчули вони наслідки нових карантинних обмежень:

  • "Тільки продуктові працюють, але якщо посидіти в кафе, то не можна і в цілому масковий режим, то відчувається";
  • "Єдине навинос все, а так нічого не змінилося в місті. Продуктові магазини працюють, купити можна все, а ось кафе закриті так як і обіцяли. Кафе відкриті, але працюють навинос".

Одесити жартують – якщо потрібно щось дістати заборонене карантином, то всі знають, що потрібно звернутися до відомої мережі будівельних товарів. Але якщо серйозно, то люди вкотре нарікають на вибірковий карантин – дрібні підприємці виконують правила, а великі - ні.

Щодо роботи громадського транспорту, він курсує без змін, хоча на деяких зупинках були черги.

Із понеділка, 11 січня, наслідки карантинних обмежень відчують діти — усі школярі до 25 січня будуть на дистанційному навчанні, працюватимуть стаціонарно лише дитсадочки.

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Як повідомлялося раніше, жителі Тернополя зовсім заплуталися у наказах та розпорядженнях щодо локдауну від 8 січня. Хтось послухав міського голову Сергія Надала і повідкривав сьогодні бари та магазини, інші зачинилися або працюють лише навинос. ТСН не знайшла жодної людини, яка б чітко могла відповісти на запитання - у якому саме карантинному режимі живе місто.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація