Ляшко пояснив, чому не усі лікарі з одного медзакладу отримали "коронавірусні" надбавки за березень

Ляшко пояснив, чому не усі лікарі з одного медзакладу отримали "коронавірусні" надбавки за березень

Фото: Фотограф Максим Козменко

У квітні надбавки отримають більше медичних працівників, бо було більше хворих.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Сніданку з 1+1" прокоментував ситуацію з протестом лікарів швидкої у Харкові, які напередодні вийшли під стіни своєї підстанції вимагати обіцяні надбавки до зарплати та пояснив, чому надбавки до зарплати за березень отримали не всі медики.

Так, за словами головного санітарного лікаря країни, за березень 300% надбавки отримали тільки ті медичні працівники, які контактували з хворими на коронавірус, медики, які надавали допомогу таким хворим. "Випадків у березні було небагато. Тому сталося так, що в одному закладі лікарі, які надавали допомогу хворим на коронавірус отримали надбавки, а інші, які не були у тій зміні, коли надавали допомогу, не отримали надбавки. Бо вони не контактували. Це викликало дискусії серед працівників. Виплати виплачувалися тільки тим, хто контактував", - пояснив Віктор Ляшко.

Він також додав, що у тій лікарні у Харкові, де протестували лікарі швидкої, виплати отримали близько 112 осіб, бо саме вони за документами контактували з хворими.

Нагадаємо, засобів спецзахисту та надбавок до зарплати вимагали під час акції протесту харківські медики. Зо три десятки працівників швидкої допомоги вийшли під стіни своєї підстанції вимагати виплатити їм обіцяні премії за роботу з інфікованими на COVID-19 пацієнтами. Медики твердять, що 300-відсоткові надбавки прийшли лише одиницям з них. Натомість із хворими на коронавірус контактувала понад сотня медиків. 

Виходимо з карантину: правила для метро, пляжів та масових заходів – Віктор Ляшко

Виходимо з карантину: правила для метро, пляжів та масових заходів – Віктор Ляшко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація