Ляшко назвав умову, за якої школи продовжать роботу у разі посилення карантину

Ляшко назвав умову, за якої школи продовжать роботу у разі посилення карантину

Фото: pixabay

Відвідування навчального закладу буде можливим, якщо 80% його співробітників будуть повністю імунізовані.

У разі виходу якогось із регіонів України із "зеленої" карантинної зони, умови роботи навчальних закладів буде змінено, але не завжди це означатиме припинення занять для школярів.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у середу, 28 липня, під час засідання Кабінету міністрів. 

За його словами, якщо якийсь з регіонів України вийде із "зеленої" зони епідеміологічної небезпеки і потрапить в будь-яку іншу (“жовту”, “помаранчеву” чи “червону”), навчальні заклади буде переведено на нові умови роботи з відповідними карантинними обмеженнями. 

“Щоб навчальний заклад продовжував працювати, йому потрібно мати мінімум 80% повністю імунізованих співробітників", - заявив Ляшко .

Міністр зазначив, що Україна змушена посилювати карантинні заходи через спалах нового штаму коронавірусу "Дельта".

Вимогу щодо 80% імунізованого проти коронавірусної інфекції персоналу навчальних закладів було затверджено постановою Кабміну “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”. 

Нагадаємо, Україна посилює правила в'їзду через поширення індійського штаму коронавірусу - "Дельта". Українці зможуть безперешкодно повертатися на батьківщину в разі наявності хоча б одного щеплення від COVID-19, у протилежному разі вони мусять йти на самоізоляцію. Іноземці повинні мати два щеплення.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація